Bezoekersinfo

Bezoekersinfo

Natuurlijk zorgen we voor een optimale festivalbeleving. Daar hoort een goede voorbereiding bij. Daarom vind je hier alle info die je nodig zou kunnen hebben voor je bezoek aan GDFB.

INFORMATIEPUNT
Wil je tijdens het festival iets weten over het programma, de locaties, ben je de weg kwijt, heb je een gevonden voorwerp of gewoon een vraag? Kom dan naar ons centrale informatiepunt. In de stadsgalerij (Oude Vest 34) staan we je bij met raad en daad.

WANNEER
Het Graphic Design Festival Breda vindt plaats van 17 tot en met 27 april 2014. Er is programma van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Vanaf 4 maart publiceren we meer informatie over actuele openingstijden. De werken in de openbare ruimte zijn 24 uur per dag te bekijken.

LOCATIES
Door de nieuwe opzet van GDFB hoef je nooit ver te lopen. Alle locaties liggen op minder dan 2 km van elkaar in het centrum van Breda. Exposities vind je in MOTI (Boschstraat 22), Huis voor Beeldcultuur (Reigerstraat 16) en de Stadsgalerij (Oude Vest). De lezingen worden gehouden in de Nieuwe Veste (Molenstraat). De interventies kom je tegen op verschillende locaties waaronder het Park Valkenberg en het Kasteelplein.

TICKETS

Dagkaarten geven toegang tot alle betaalde programma onderdelen zoals exposities en lezingen. Dagkaarten geven geen toegang tot workshops. Hiervoor dien je apart te reserveren. Tickets koop je vanaf 1 februari 2014 online. Voor een beperkt aantal snelle beslissers is er een speciaal ‘early bird’ tarief met een korting tot wel 25%. Toegang tot de lezingen kost normaliter € 45 per dag en € 120 voor drie dagen (studenten: € 30/€75). Bestel hier je tickets.

PARKEREN/OV
In Breda is voldoende parkeergelegenheid. Volg de borden wanneer je de stad inrijd, alle parkeergarages in het centrum zijn op loopafstand van het festival. Kom je met de trein? Dan loop je vanuit het centraal station regelrecht het festival terrein op.

GOODIES
Ook dit jaar zorgen we ervoor dat je niet met lege handen naar huis hoeft. Werk van ontwerpers die meedoen aan GDFB, de speciale GDFB publicatie, of een inspirerend boek; je vind het allemaal in de GDFB shop. De shop vind je in het Huis voor Beeldcultuur.

GROEPEN
We organiseren op gezette tijden rondleidingen. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om het festival met een groep te beleven. We organiseren voor jullie graag een rondleiding op maat of bijvoorbeeld een workshop voor een groep vrienden, familie, studenten of collega’s. Neem contact op voor meer informatie.

OVERNACHTEN
Het aantal hotelbedden in het centrum van Breda is redelijk beperkt. Op de site van VVV-Breda vind je een compleet overzicht. Hier ontbreekt echter de goedkoopste manier om te overnachten. Ga je liever kamperen? Dan bevelen we je deze camping aan, maar houd wel rekening met een beperkte openbaar vervoer verbinding.

RONDLEIDINGEN
Het Graphic Design Festival Breda 2014 vindt plaats op verschillende locaties in het centrum van Breda. Deze GDFB-spots ‘REconnecten’ we met rondleidingen. Onze gidsen vertellen op de locatie meer over de projecten die daar te zien zijn. Dagelijks starten in de Stadsgalerij om 11:00, 15:00 en 16:00 uur rondleidingen van een uur. Iedere rondleiding focust op een ander project.
11:00 uur / Reframe
Bij deze rondleiding doe je inspiratie op bij Reflect (Poster Project) op kasteelplein om vervolgens bij Reframe in de Reigerstraat met de ‘ontwerp-machine’ zelf een ontwerp te maken.
15:00 uur / Reconnect
Deze rondleiding gaat in op de maatschappelijke context van grafisch ontwerp en neemt je mee langs Review, Research en Reflect.
16:00 uur / Remark
Deze rondleiding voert je naar de Molsparking. Waar ‘Signpainters’ uit binnen en buitenland hun vakmanschap tonen.
Individuele bezoekers en kleine groepen (<15 personen) kunnen via de ticketshop inschrijven. Deelname kost € 5,- per persoon.

FACTS AND FIGURES GDFB RONDLEIDINGEN
Wanneer en hoe laat start de tour? Iedere dag om 11:00, 15:00 en 16:00 uur
Waar start de tour? Stadsgalerij Informatiepunt
Duur van de tour: 1 uur
Taal: NL/ ENG
Aanmelden: via de ticketshop.
Prijs: € 5,- per persoon
Maximaal aantal deelnemers per rondleiding: 15 personen
Wilt u met meer dan 15 personen komen of de rondleiding onderdeel maken van een speciaal dagprogramma neem dan contact met ons per mail.

GROEPSRONDLEIDINGEN
Op aanvraag verzorgen we rondleidingen voor groepen (> 15 personen).
Deze rondleidingen duren minimaal een uur en kunnen starten tussen 10:00 en 17:00 uur.
Voor boekingen en vragen kunt u contact opnemen per mail

 
deel op: