Educatie

Educatie

datum:
13.03.2014
Het educatieve aanbod van het Graphic Design Festival Breda is er op gericht deelnemende ontwerpers en publiek op een actieve manier te betrekken. Routes worden uit gezet voor verschillende interesses en opleidingsniveaus.
Route Remark
(Geschikt voor VO en MBO)

Deze rondleiding voert de groep naar de Molsparking, de parkeerplaats waar het winkelende publiek snel de auto neerzet. De naargeestige muren rondom de parking nodigen uit tot graffiti. Tijdens het GDFB worden de achtergevels van de winkels op deze parkeerplaats echter beschilderd. Verschillende ontwerpers (uit de Verenigde Staten of Nederland) werken met veel vakmanschap aan prachtige muurschilderingen. Tijdens de rondleiding ontmoeten we een ontwerper.

Lees meer over Remark

Route Reframe
(Geschikt voor VO, MBO en groepen ‘niet-professionals’)

Voordat de rondleiding eindigt in de Reigerstraat, waar de deelnemers aan de workshop Reframe kunnen meedoen, gaan we eerst langs het Kasteelplein waar het posterproject Reflect te zien is. Vijftig posters tonen hoe ontwerpers omgaan met maatschappelijke veranderingen op grote of kleine schaal.
Na het bekijken en bespreken van een aantal posters kunnen de deelnemers in Reframe aan de slag om met de ‘ontwerp-machine’ zelf een ontwerp te maken. De resultaten zien we vervolgens op een groot vel geprint worden. Uiteindelijk rolt het vel van de tafel en wordt het afgescheurd, gesneden en gevouwen tot een uniek boekje.

Lees meer over Reflect

Route Reconnect
(Geschikt voor HBO, WO en professionals.)
Deze rondleiding gaat in op de maatschappelijke context van grafisch ontwerp en start in het stadspark Valkenberg bij de toren die de toegangspoort vormt van het GDFB. Twee illustratoren hebben aan de binnen- en buitenkant van de toren het ontwerpproces en de maatschappelijke aanleiding van het festival verbeeld.
Verderop is op zes grote billboards het project Research te zien. Toonaangevende ontwerpers op het gebied van datavisualisatie en visuele journalistiek werken samen met journalisten aan het verbeelden van actuele herkenbare onderwerpen.
Op het Kasteelplein bekijken en bediscussiëren we ter afsluiting de posters van rond de vijftig ontwerpers (studenten, gevestigde ontwerpers en amateurs uit 69 landen). Deze posters tonen hoe ontwerpers omgaan met maatschappelijke veranderingen op grote of kleine schaal.

Lees meer over Review, Research en Reflect

Rondleidingen algemeen
Kosten € 5 pp. Onderwijskorting mogelijk (€ 3 bij 15 ll of meer).
Rondleidingen duren 1 uur.
Aanmelden: stuur een mail
 
deel op: