eSphere

eSphere

datum:
17.09.2012
Like, tag, share. We zijn er steeds meer mee bezig. GDFB helpt je de impact ervan op de wereld van designers en designs te verkennen. Dit doen we met een speciale mobiele website: eSphere.
De eSphere is een extra festival ervaring. Een digitale laag over het festival, als het ware. Vooraf kun je je bezoek voorbereiden en je eigen programma samenstellen. Via een recommender krijg je tips op basis van je interesses en voorkeuren. Tijdens het festival heb je het gemaakte programma bij de hand op je smartphone en kunnen je je mening geven en delen met de festival organisatie en andere bezoekers via sociale netwerken. Scan de QR codes bij de verschillende werken en projecten en bekijk alle interactieve informatie over de werken en ontwerpers.

Dit jaar is GDFB, na Folkwoods Festival, het tweede Cultuurfestivals in Brabant dat ‘m in gebruik neemt. Later dit jaar gaat ook GLOW in Eindhoven de eSphere inzetten. De bedoeling is dat vanaf 2013 alle Brabantse Cultuurfestivals jou helpen ’t maximale uit je culturele beleving te halen! Wij zijn benieuwd wat je van dit experiment vindt. Een eSphere host kan je uitleggen hoe het werkt (zoek een zwart t-shirt met eSphere logo). Probeer het eens uit! En laat het ons weten.

Ga hier naar de eSphere website
Mobile website: Scan deze QR met je smartphone


De eSphere is ontwikkeld door U-Approach i.s.m. STRP Festival in 2010 en 2011. U-Approach heeft de eSphere aangeboden aan de grotere samenwerking, als een vorm van co-creatie, een vorm van Open Innovatie. Als onderdeel van een innovatietraject gesteund door AgentschapNL werken nu een tiental Brabantse Cultuurfestivals samen. Theaterfestival Boulevard (Den Bosch), November Music (Den Bosch), Circo Circolo (Den Bosch), Folkwoods Festival (Eindhoven), STRP Festival (Eindhoven), de Dutch Design Week (Eindhoven), GLOW (Eindhoven), Gipsy Festival (Tilburg), Incubate (Tilburg), Festival Mundial (Tilburg) en Grafisch Design Festival Breda (Breda) bundelen de krachten om gezamenlijk een aantal innovaties te realiseren op het gebied van bedrijfsvoering, zakelijke markt, duurzaamheid en communicatie. De eSphere is onderdeel van deze laatste ambitie. Door de krachten te bundelen kunnen we meer cultuur naar de mensen brengen en hun betrokkenheid vergroten.

 
deel op:
tags: