ShareYourCopy

ShareYourCopy

categorie:
expo
ShareYourCopy is een tijdelijke uitbreiding op Small Stories Bigger Picture en gaat in op de rol van ontwerper als regisseur. Als regisseur van een proces kan de ontwerper invloed uitoefenen op zowel de vorm van een boodschap als de beleving bij zowel zender als ontvanger. Te zien tijdens GDFB in het café van MOTI
Drie interactieve installaties stellen bezoekers in staat een persoonlijke boodschap op originele wijze te visualiseren en delen. De omslachtige productie methode van iedere boodschap zorgt ervoor dat de zender geconfronteerd wordt met wat zijn boodschap voor anderen betekent. Deze confrontatie is een commentaar op de vluchtige wijze van communiceren via hedendaagse social media. Het ultieme doel van iedere installatie is een meer afgewogen visuele boodschap die tot de verbeelding van de ontvanger spreekt.

Holy Grey – La Ficelle Magique
Hebzucht uit zich vaak in materialisme, een drang naar roem of rijkdom en is gedreven door macht. Nieuwschierigheid kan gezien worden als de fase voor hebzucht. Holy Grey daagt de bezoeker uit met een pamflet machine. oftewel een touwtje-trek installatie wat de bezoeker verleidt om een uniek pamflet van hebzucht bij elkaar te trekken.

Raw Color – Cryptographer
Wat gaat er om in het hoofd van de gemiddelde bezoeker tijdens een festival? Dat vroegen de ontwerpers van Raw Color zich af en was tevens het uitgangspunt van deze interactieve installatie. Bezoekers kunnen een sms bericht sturen naar de Crypotgrapher waarna de karakters worden omgezet, gedecodeerd en door een gehackte printer op stof aangebracht. 

Philip Schuette – Imagetypewriter
Google Images is tegenwoordig de grootste en meest democratische beeldbank. Iedereen kan een beeld toevoegen op internet, die ook door iedereen vindbaar en bruikbaar is. Philip Scheutte ontwierp een interactive installatie waarbij bezoekers middels een website een beeldverhaal maken doordat getypyte tekst wordt omgezet in beeld via Google image search. 
wanneer:
18.09.2012 - 23.09.2012
hoe laat:
10:00 - 17:00
waar:
MOTI
maker:
 
mede mogelijk gemaakt door:
 
deel op: